Toerisme: WK 2007 Mountainbikeroute

 De route slingert over het glooiende landschap van Hooglede en Gits. Je fietst over de Gitsberg, een oude getuigenheuvel en langs het indrukwekkende Deutsche Soldatenfriedhof. De stevige beklimmingen en pittige afdalingen maken van deze route een prachtige belevenis. En zoals de naam al doet vermoeden, verkent deze route een deel van het parcours van het WK Veldrijden 2007.

De route bestaat uit twee lussen: een blauwe en een rode lus.

toerisme
Kaarten te Koop: BIB hooglede en Gits, Gemeentehuis Hooglede => 2,00 euro

Toerisme: Recreatieve topregio

De West-Vlaamse regio beschikt over een uniek recreatief aanbod in West-Europa. Zowel op toeristisch, cultureel als sportief vlak scheert de provincie hoge toppen. Aan de Kust is het altijd een beetje vakantie. Gezellige drukte of een zee van rust. De verblijfs- en sportmogelijkheden zijn er legio. Permanente attracties en topevenementen brengen steevast heel wat mensen op de been. Het binnenland lokt duizenden toeristen, dagjesmensen en recreanten met zijn kunststeden, zijn musea, zijn aangrijpend oorlogsverleden, bewegwijzerde fiets- en wandelroutes door schilderachtige landschappen en charmante dorpjes van het platteland. Het Bourgondische leven en het gastvrije onthaal van de West-Vlaming zijn wijd en zijd vermaard.

De Kust
Wie herinnert zich niet die onvergetelijke momenten als kind opspringend aan de vloedlijn, schelpjes zoekend op het strand of spelend in de duinen? De Vlaamse Kust blijft ook vandaag een uitzonderlijke attractie, het hele jaar door. Langs 67 kilometer kustlijn blinken 10 verschillende kustgemeenten als parels aan een kroon, van rustig familiaal tot bruisend mondain. Elk jaar verwelkomt de Kust 3 miljoen verblijfstoeristen, goed voor 17 miljoen overnachtingen.

De Westhoek
De onmetelijkheid van de polders, de heuvels en de stilte van de oorlogskerkhoven. Dit stukje West-Vlaanderen, verborgen in de zuidwesthoek, laat bezoekers de ruimte ademen. De Eerste Wereldoorlog trok letterlijk een breed spoor van vernieling door dit ongerepte plattelandsgebied. Vandaag is het een pure en wk07Mountainbikeauthentieke regio met een brede horizon, verstilde dorpen en charmante stadjes met een rijke cultuurgeschiedenis en gastronomische lekkernijen.

Het Brugs Ommeland
Met een knipoog naar chansonnier Jacques Brel kan de toerist onthaasten in “le plat pays”. De groene regio aan de buitenkant van de Brugse vesten en op korte afstand van de Noordzee verenigt het open polderlandschap van de Zwinstreek en de Oudlandpolder met het bosrijke Houtland. Als culturele trekpleister van de provincie lokt Brugge met zijn rijk verleden jaarlijks 2,2 miljoen dagtoeristen en 1,3 miljoen verblijfstoeristen.

De Leiestreek
Een zomerboottochtje op de Leie of de Schelde is een ware verademing. Grillige meanders en pittoreske zichten inspireerden tal van kunstenaars. Ook de toerist voelt meteen de aantrekkingskracht van de gouden rivier. De Leie loopt als een rode draad van de Franse grens tot in Gent, nu eens rechtlijnig, dan weer meanderend. Aan de West-Vlaamse kant wisselen natuur en een rijk industrieel-archeologisch erfgoed elkaar af. Het ontdekken waard! Net als het glooiende landschap tussen Leie en Schelde dat grenst aan Henegouwen en de Vlaamse Ardennen.

WK 2007 Mountainbikeroute De route slingert over het glooiende landschap van Hooglede en Gits. Je fietst over de Gitsberg, een oude getuigenheuvel en langs het indrukwekkende Deutsche Soldatenfriedhof.