WK-TELEX: augustus – september 2006

Met de trein zou je er al zijn
Uitzonderlijk stoppen alle treinen op de lijn 66 Kortrijk-Brugge tijdens het WK-weekend in Gits. Het 200 meter lange gelegenheidsperron bevindt zich op het _beeldparcours. In elk station kan men genieten van een voordelig prijsarrangement. In de prijs zit zowel de treinreis heen en terug naar Gits als het WK-toegangsticket begrepen.


Belgische Kampioenschappen te Hooglede – Gits
In overleg met de bestuurstop van de Koninklijke Belgische Wielerbond – voorzitter Laurent De Backer, directeur Tom Van Damme en penningmeester Louis De Laat – kwam voorzitter Rik Debeaussaert tot volgende overeenkomst. Het Veldritcomité Hooglede-Gits kreeg de toezegging om achtereenvolgens volgende vier Belgische kampioenschappen op de weg te organiseren in Hooglede-Gits: nieuwelingen (2008); juniores (2009); elite zonder contract en beloften (2010) en als apotheose in 2011 het nationaal kampioenschap voor eliterenners. Het organiseren van vier nationale wegkampioenschappen in evenveel jaren in één en dezelfde gemeente is alvast een unicum in de geschiedenis van de Belgische wielersport.


Organisatie blijft verder actief in het veldrijden
Naast bovenvermelde kandidatuur blijft het Veldritcomité Hooglede-Gits ook verder in het veldrijden actief, met jaarlijks afwisselend organisaties van wereldbekermanches in 2008 en 2010, A-veldritten in 2009 en 2011 en het Belgisch kampioenschap veldrijden in 2012.


Samenwerkingsprotocol nav. WK 2007
Op 26 maart 2004 kreeg Hooglede hoog bezoek. De toenmalige Vlaamse minister van Toerisme Renaat Landuyt ondertekende op het gemeentehuis een samenwerkingsprotocol met de gemeente, de provincie, de toeristische diensten, de Koninklijke Belgische Wielerbond en het Veldritcomité Hooglede-Gits om de uitwerking van het wereldkampioenschap veldrijden 2007 zo ruim mogelijk te zien in de West-Vlaamse gouw. In dit protocol engageren de partners zich om alle mogelijke middelen te mobiliseren om de toeristische en economische meerwaarde voor de regio te garanderen.


WK 2007 heeft ook een peter en meter !
Manager van het Pro-tourteam Quick.Step Innergetic Patrick Lefevere en de Roeselaarse elite-wielrenster Sharon Vandromme dragen het peter- en meterschap van de WK-organisatie in Hooglede-Gits.


Publiciteit tijdens Vlaanderens Mooiste
Als publiciteitsstunt voor het wereldkampioenschap veldrijden in 2007 zorgde het PR-team van het Veldritcomité Hooglede-Gits er voor dat de wielerklassieker De Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april, na een jarenlange onderbreking, opnieuw een doortocht maakte door Hooglede. De renners deden daarbij het centrum van Hooglede aan en passeerden vlak voor taverne Athena in de Roeselarestraat, lokaal van het Veldritcomité Hooglede-Gits. In de publiciteitskaravaan van de Ronde reden tevens twee opgemerkte wagens mee met reclame voor het WK 2007.


Hoogleedse senioren vertellen in promotiefilm WK
In het promotiefilmpje voor het wereldkampioenschap veldrijden 2007 in Hooglede-Gits, dat eind januari op het WK in het Nederlandse Zeddam aan de internationale pers werd voorgesteld, zijn enkele Hoogleedse senioren te zien. Valère Defrancq en het echtpaar Alidoor en Maria Roose-Decaluwe, die elk een serviceflat betrekken van de residentie Zevekote in Hooglede, vertellen in onversneden dialect over hun gemeente, de oorlog en het nakende WK-gebeuren.


Niels Albert reed WK – mountainbikeroute officieel in
Begin juli reed topveldrijder Niels Albert de WK 2007-mountainbikeroute officieel in aan Hoeve Ter Kerst in Gits. De permanente route voor dikke banden past perfect in het samenwerkingsprotocol dat werd ondertekend in het kader van het wereldkampioenschap veldrijden 2007 in Hooglede-Gits.

De WK 2007-mountainbikeroute verkent de rustige, idyllische en landelijke straten, wegen, veldwegen, paden, slagen… van Hooglede en Gits. Tevens werd een stukje van de WK-omloop op het Dienstencentrum GID(t)S er in opgenomen. Vanaf de startplaats Hoeve Ter Kerst kunnen de bikers kiezen uit twee lussen: de rode lus behelst 23, 72 km en de afstand van de rode en de blauwe lus samen bedraagt precies 51,38 km.


Affiche WK veldrijden 2007

Officiële voorstelling Fidea-team
Op woensdag 27 september vond in De Oude Melkerij aan de Stationsstraat, op een boogscheut van het WK-parcours in Gits, de officiële voorstelling plaats van het Fidea-team van onder andere huidig wereldkampioen Erwin Vervecken en oud-wereldkampioen Bart Wellens.


Defensie werkt mee aan WK 2007

Tijdens het WK is er een mobilhome parking voorzien op de hoek van de Onledestraat en de Bosstraat. Het Belgische Leger zal er alles in goede banen leiden. Het leger zal op het WK eveneens aanwezig zijn met een promotiestand. Het publiek zal actief bij een aantal demonstraties – parasprongen, een F-16 simulator,… – betrokken worden.


Binnenkort merchandising WK 2007 te bekomen
Vanaf half oktober zal men via de officiële WK website, www.hoogledegits2007 kunnen surfen naar de rubriek “Merchandising” waar de wielerliefhebbers petjes, paraplu’s, T-shirts, polo’s, regenvestjes… zullen kunnen bestellen.

De vzw Veldritcomité Hooglede-Gits koos voor De Gulden Zonne in Hooglede als locatie voor het accreditatiecentrum tijdens het WK. De Oude Melkerij in Gits zal dienst doen als perscentrum. ’t Withuys en het restaurant Molendries worden omgetoverd tot een VIP-dorp. De UCI zal een week lang logeren in hotel Den Broel in Kortrijk terwijl de KBWB hotel Damier in Roeselare krijgt toegewezen.


Medewerkers WK 2007 nog steeds welkom
De vzw Veldritcomité Hooglede-Gits lanceert een oproep naar allen die alsnog wensen mee te werken aan de mega-organisatie. Zij mogen zo vlug mogelijk hun naam opgeven met eventueel de manier waarop ze zich verdienstelijk willen maken, bij een van de bestuursleden of in Veldritcomitélokaal café Athene aan de Roeselarestraat 7 B in Hooglede of via www.hoogledegits2007 Het comité heeft namelijk mensen nodig van allerlei slag voor het vervullen van de meest uiteenlopende taken. Ben je mannelijk of vrouwelijk geslacht, jong of oud aarzel niet langer om mee te helpen om van het wereldkampioenschap een perfecte organisatie te maken.


Ronde van Vlaanderen in 2007 doorheen Hooglede
Op het WK in het Oostenrijkse Salzburg vertrouwde Wim Van Herreweghe, organisator van De Ronde van Vlaanderen, Veldritcomité-voorzitter Rik Debeaussaert toe, dat Vlaanderens mooiste in april 2007 opnieuw het centrum van de gemeente Hooglede zal aandoen.

Terug naar vorige pagina