WK-TELEX

_beeld (1)Op vrijdag 12 januari 2007 stelt de vzw Veldritcomité Hooglede-Gits de wereldkampioenschappen veldrijden van zaterdag 27 en zondag 28 januari 2007 officieel aan de pers voor. De officiële persvoorstelling heeft plaats in De Oude Melkerij aan de Stationsstraat in Gits. De Oude Melkerij fungeert tijdens het WK trouwens als perscentrum.


Eveneens in januari krijgt het Veldritcomité Hooglede-Gits een eigen postzegel. Op de zegel zal het officiële logo van het wereldkampioenschap te zien zijn. Het logo kwam in 2004 tot stand na de organisatie van een tekenwedstrijd waaraan alle kinderen uit de Hoogleedse en Gitse scholen deelnamen. Het winnende logo, een fiets waarin het jaartal 2007 verwerkt is, werd getekend door een derdejaarskleuter uit Vrije Basisschool De Zonnebloem uit Hooglede.


Het Wielermuseum Roeselare presenteert vanaf maandag 24 oktober een grote en nooit eerder gerealiseerde retrospectieve over de Belgische wereldkampioenen cyclocross. Over hetzelfde onderwerp geeft het Wielermuseum in samenwerking met Roularta Books tegelijk ook het boek “Helden van het veld, het succesverhaal van de Belgische wereldkampioenschappen veldrijden 1966-2006” uit. Het boek brengt verhalen, anekdotes en foto’s, precies zoals de tentoonstelling de rijke Vlaamse veldrithistoriek in beeld brengt. Auteurs zijn Patrick Cornillie, Patrieck Geldhof en Dries Vanysacker. Het boek telt 160 bladzijden, bevat exclusieve interviews en ruim honderd unieke, nooit eerder gepubliceerde foto’s. ‘Helden van het Veld’ is vanaf eind oktober verkrijgbaar in elke boekhandel, op de Antwerpse Boekenbeurs en uiteraard ook in de shop van het Wielermuseum Roeselare. ‘Helden van het Veld’, kwam mede tot stand dankzij de steun van de Stad Roeselare, Fidea Verzekeringen en Hans van Kasteren en de vzw Veldritcomité Hooglede-Gits, organisator van het WK veldrijden 2007.


De vzw Veldritcomité Hooglede-Gits lanceert een oproep naar allen die alsnog wensen mee te werken aan het wereldkampioenschap veldrijden 2007. Zij mogen zo vlug mogelijk hun naam opgeven met eventueel de manier waarop ze zich verdienstelijk willen maken, bij een van de bestuursleden of in Veldritcomitélokaal café Athene aan de Roeselarestraat 7 B in Hooglede of via www.hoogledegits2007 Het comité heeft namelijk mensen nodig van allerlei slag voor het vervullen van de meest uiteenlopende taken. Ben je van het mannelijk of vrouwelijk geslacht, jong of oud aarzel niet langer om mee te helpen om van het wereldkampioenschap een perfecte organisatie te maken.


Naar aanleiding van de wereldbekerwedstrijd (2005) en het WK 2007, werd een website gebouwd met veel informatie en nieuwtjes. De site kan worden geraadpleegd in het Nederlands, Frans en Engels. Half oktober werd de website www.hoogledegits2007 al 36.596 keer bezocht of gemiddeld 35 keer per dag. Er is duidelijk interesse van over de hele wereld.


Net als voor het WK-promotiefilmpje doet het Veldritcomité opnieuw een beroep op VRT-journalist Karl Vannieuwkerke voor het samenstellen van een sponsorfilmpje dat tijdens het WK-weekend doorlopend zal worden vertoond op groot scherm. Op de WK-omloop zullen de toeschouwers het sportieve spektakel kunnen volgen op vier grote schermen. Daarnaast zullen in alle publieke locaties eveneens televisieschermen opgesteld staan.


WTV-Focus zal tijdens het wereldkampioenschap eind januari nadrukkelijk aanwezig zijn. Het hele weekend lang zal de regionale zender alle programma’s live uitzenden vanuit Hooglede-Gits.