Causerie

Causerie op donderdag 30 november 2006 om 19u.30 in het Wielermuseum Roeselare
Toegang: gratis
Organisatoren en sponsors over de ‘Helden van het Veld’

_beeld (1)Naar aanleiding van de lopende tentoonstellingen ‘Helden van het Veld ’ en ‘25 jaar Superprestige’ pakt het Wielermuseum deze winter uit met twee causerieën rond deze onderwerpen. De eerste vindt plaats op 30 november. Dan ontvangt moderator Carl Berteele (Sporza Radio) vier praatgasten. De causerie is voor iedereen gratis toegankelijk.

Rudi De Bie is bondscoach van het succesrijke Belgische team.
Manager Hans van Kasteren heeft in zijn Fidea-team twee renners in de regenboogtrui.
Etienne Gevaert stond mee aan de wieg van de Superprestige en is nog altijd voorzitter van dit regelmatigheidscriterium.
En Rik Debeaussaert is de voorzitter van het comité dat straks het wereldkampioenschap in Hooglede-Gits organiseert.

Met deze gasten zal Carl Berteele het op donderdag 30 november hebben over het hedendaagse veldrijden. Uiteraard wordt in de eerste plaats over sport gesproken. Maar er komt méér bij kijken dan dat. Er zijn de organisatoren, de sponsors, de media, de duizenden supporters die wekelijks hun helden van het veld toejuichen. Cyclocross is momenteel ‘hot’ in Vlaanderen, maar blijft dat wel duren? Zit de veldritkalender niet al te proppens vol? Is de organisatie van een cyclocross nog wel betaalbaar? Hoe makkelijk of hoe moeilijk is het om een professioneel veldritteam te runnen? Hoe speelt de wielerbond én de jeugd in op de populariteit van het veldrijden? En vooral: voor wie supporteren we straks op het WK in Hooglede-Gits?Op al deze vragen krijgt men ongetwijfeld een antwoord tijdens een avond die borg staat voor boeiende gesprekken.

Terug naar vorige pagina